NOT well

Tuesday, 17 October 2017

Almost five year no see uolss

 14/10/2017 - 15/10/2017

Kembali ke Uum kita lps 5tahun x jumpa.. Wah rasa excited sb lama x jumpa dgn rakan2 seperjuangan satu ketika dulu...

Skrg masing2 sibuk dengan komitmen kerja .. Cuma 2 org je yg x dapat joint sb dah berkeluarga uloss tahniah kwn2

So tinggal lah kami2 yang single ni ...ok jugak hidup single ni time ni lah dapat travel dgn kwn2 kan..Bila dah kawen mmg xde masa dengan kwn2.. cewah ayat sedapkn hati sendiri

Macam2 perangai kawan2 ku ni x kering gusi kalo berbual dari dulu sampai skrg still sama
love & miss all of you

Apa2 pn happy sgt dapat jumpa dengan ulos


                                      Melawat Bukit Kachi yg Di rindui Dpp Sme Bank





                                                                  Uum Kedah





                                               






                             Sebelum balik kasi surprise besday cik ma kita ni
                     Happy besday ima yg ke 28 tahun =)) Moga cpt2 ketemu jodoh








Tuesday, 12 September 2017

Jodoh Pertemuan Ajal Maut Kentuan Ilahi...


Sungguh Jodoh Pertemuan Ajal Maut di Tangan Tuhan..

Sangat terkesan dengan kehilangan along yang telah ku anggap sebagai adik sendiri.. Kak yani kenal Along masa kt Laman Perdana Putrajaya...Along yang suka mengusik...yg suka menyakat..pendek kata kalo pegi situ xde along rasa sunyi.. Sepanjang disitu alonglah yang rapat dengan famili kak yani kalo ada masalah kt kedai Along yang datang tolong..

Puasa aritu last k.yana niaga kt situ so semenjak tu kitorg dah x jumpa Along dah...Sampailah sehari sebelum Along meninggalkan kami... Raya kedua 2/9/2017 Along msg ckp nk datang rumah...Along ride dari Jeli ke Bachok agak jauh perjalanan tu tp Allah takdirkan Along bertemu dengan family k,yani buat kali terakhir sebelum Along di jemput Ilahi....

Masa tu Along datang dengan kawan2 Along..Masa tu semua family kak yani ada sembang2 seperti biasa Along ceria...happy je bila sembang..x nampak perubahan pn...Sepanjang kenal Along x lupa utk usik ayu kn cakap x pandai masak...ayu kecik laa....

Sebelum Along pergi k.yani sempat pesan bawa motor elok2..Along cakap Along bawa motor elok dah..Tp Orang lain je bawa x elok... Sebenarnya risau baru je member dia excident motor meninggal..

Mlm tu Along text ayu cakap nape x amik gambar petang td... Sebenarnya semua terlupa nak ambil gambar bersama..

Keesokan harinya 3/9/17 lps maghrib Kami sekeluarga dapat berita dari kenalan Laman Perdana ckp Along dah xde... Along terlibat dalam kemalangan di Felda Perasu Gua Musang untuk ke Putrajaya

Allah ya Allah...

...sesungguhnya dari dia kita datang dan kepada dia jualah kita kembali....

Inna lillahi wa inna ILAYHI raji'un (انّا للہ و انّا الیہ راجعو)

Semua ahli keluarga k.yani betul2 rasa kehilangan seorang adik yang baik

alfatihah untuk arwah Along

               Semoga Arwah Along ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. Diampunkan segala                       Dosa Bersemadilah dengan tenang............. 




Mati Itu Pasti...x kira tua dan muda...p/s  Andai kita x kan bersua lg Maafkan segala salah silapku di Dunia ini







Tuesday, 8 August 2017

Jalan Jalan Release tension katanya


5/8/2017 ke Port Dickson Kita,  First time drive jauh al maklumlah baru dapat lesenkan excited lah nk bawa keta... Kwn2 ku reda je kan =) apa2 pn happy holiday with uloss

Boleh tenangkan diri seketika waktu



baru2 sampai Lepak pantai  Teluk Kemang sambil tunggu check in homestay lps kuar dr PD teruskan perjalanan carik air terjun berdekatan
Dekat x dekat hampir sejam perjalanan jgk ish ish xpela iols layankan je uolss



sampai2...Hilang rasa penat bila tgk tempat ni best sgt2...

now kita terjun =))))))))))




Next day main pantai je sampai hangus muka iolss

Sebelum tu kita cari sarapan dulu

Jumpa plak warung ni untuk sarapan Nasi Lemak & Roti Canai yg sedap!!





Jumpa plak abam askar bawa kitorg brekfast kt sini

               

        

 





Orang kata tempat jatuh lagi dikenang ni kan tempat yang meninggalkan memori indah ofcoz i  akan ingat tempat ni...

Cowboy Place

Dulu first time datang kecik je tempat ni skrg dah besar & selesa





Yang penting ayam dia tetap sedap!!

Wednesday, 26 October 2016

5 Year ago

Kalau lah....

Dapat diundurkan masa lalu ~ Ingin aku tutupkan rasa ini..

Kalau lah....

Dapat Diputarkan waktu ~ Ingin aku Jauhkan darimu

Kalau lah....

Dapat Ku buang perasaan ini ~ Ingin aku campakkan ke Laut Cina Selatan

Kalau lah.....

Dapat Lupuskan Ingatan ini ~ Ingin aku buang dari kotak fikiran ku...

Kalau lah....

Dapat Cabut Hati ini ~ Ingin aku pinjamkan kpd mu agar kau tahu betapa hati ini terluka...

Kalau lah...

Dapat Ubah hati ini ~ Ingin aku berikan kpd dia yg lebih menghargai...

...................................................................................................................................................................

Hanya kamu je tahu betapa sabarnya hati Ini
Hanya kamu je tahu betapa lelahnya perasaan Ini
Hanya kamu je tahu brapa lama penantian Ini
Hanya kamu je tahu apa yg telah di lalui... 

Sampai Disini Saja Penantian Ini

Ikhlas Dari Hati ini  ^ _ ^ 

Mhz

Tuesday, 1 December 2015


Hati kt kampung.......Fikiran kt kampung........Perasaan kt kampung....Hanya Jasad Disini...
Need Resttttttttttt........

Rindu ma & ayh.......

Rindu suasana kampung......

Rindu nk sibukan diri kt kampung........

x nak duk sini........

x nak.....

x nak......

Ya Allah selamatkan perjalanan aku balik kampung......

Lupuskan lah........... ingatanku.........Hapuskan.....Tentang diaaa.....

Sunday, 22 November 2015

''I Know its Haram, but i Love Him""

"I know its haram, but i love him"
This is the answer that some sisters give when they tell them that having a boyfriend is haram in islam.
Dear sister, generally a muslimah,
Should only love the man she will accept to marry because of his commitment to his deen . the more he will be closed to allah , the more she should love him. What about you? Why do you love him ??is it because of his sweet love words? Be certain that they are NOTHING BUT SHAYTAAN WHISPERS. have you ever asked yourself if he truly loves you? Because if he truly does, then he wouldn't let you face hell. True love is when you pray to be gathered in jannah w/ the one you love. THAT'S TRUE LOVE, and it only comes with halal, after marriage!!
Sisters youu must know that no matter how much he 'loves' you in this dunya, he will hate you 100000× more than that in the akhirah.
YES. HE WILL HATE YOU, he will blame you for your relationship when he will be between the hands of Allah, and he will beg for you to be thrown into the fire instead of him!
Allah says in Qur'an: " All akhillaa ( friends /the lovers who had forbidden relationship) on that day will be foes one to another (they will be like enemies) except AlMuttaqun (the ones who feared allah)". Qur'an 43:67
.
.
.
Is that the kind of love you want? A temporary feeling you get in dunya, a feeling inspired by shaytaan which turn to hate in akhirah?!! THINK ABOUT IT!!!!!!
Source: D R E A M I N G J A N N A H | thanks D.jannah |~~~~