NOT well

Tuesday, 8 August 2017

Jalan Jalan Release tension katanya


5/8/2017 ke Port Dickson Kita,  First time drive jauh al maklumlah baru dapat lesenkan excited lah nk bawa keta... Kwn2 ku reda je kan =) apa2 pn happy holiday with uloss

Boleh tenangkan diri seketika waktu



baru2 sampai Lepak pantai  Teluk Kemang sambil tunggu check in homestay lps kuar dr PD teruskan perjalanan carik air terjun berdekatan
Dekat x dekat hampir sejam perjalanan jgk ish ish xpela iols layankan je uolss






sampai2...Hilang rasa penat bila tgk tempat ni best sgt2...

now kita terjun =))))))))))





Dah2 balik2 penat dah seharian...Msk Pd blk makan2 Tidooo

Next day main pantai je sampai hangus muka iolss 












ok cukup sampai disini...







Wednesday, 26 October 2016

5 Year ago

Kalau lah....

Dapat diundurkan masa lalu ~ Ingin aku tutupkan rasa ini..

Kalau lah....

Dapat Diputarkan waktu ~ Ingin aku Jauhkan darimu

Kalau lah....

Dapat Ku buang perasaan ini ~ Ingin aku campakkan ke Laut Cina Selatan

Kalau lah.....

Dapat Lupuskan Ingatan ini ~ Ingin aku buang dari kotak fikiran ku...

Kalau lah....

Dapat Cabut Hati ini ~ Ingin aku pinjamkan kpd mu agar kau tahu betapa hati ini terluka...

Kalau lah...

Dapat Ubah hati ini ~ Ingin aku berikan kpd dia yg lebih menghargai...

...................................................................................................................................................................

Hanya kamu je tahu betapa sabarnya hati Ini
Hanya kamu je tahu betapa lelahnya perasaan Ini
Hanya kamu je tahu brapa lama penantian Ini
Hanya kamu je tahu apa yg telah di lalui... 

Sampai Disini Saja Penantian Ini

Ikhlas Dari Hati ini  ^ _ ^ 

Mhz

Tuesday, 1 December 2015


Hati kt kampung.......Fikiran kt kampung........Perasaan kt kampung....Hanya Jasad Disini...
Need Resttttttttttt........

Rindu ma & ayh.......

Rindu suasana kampung......

Rindu nk sibukan diri kt kampung........

x nak duk sini........

x nak.....

x nak......

Ya Allah selamatkan perjalanan aku balik kampung......

Lupuskan lah........... ingatanku.........Hapuskan.....Tentang diaaa.....

Sunday, 22 November 2015

''I Know its Haram, but i Love Him""

"I know its haram, but i love him"
This is the answer that some sisters give when they tell them that having a boyfriend is haram in islam.
Dear sister, generally a muslimah,
Should only love the man she will accept to marry because of his commitment to his deen . the more he will be closed to allah , the more she should love him. What about you? Why do you love him ??is it because of his sweet love words? Be certain that they are NOTHING BUT SHAYTAAN WHISPERS. have you ever asked yourself if he truly loves you? Because if he truly does, then he wouldn't let you face hell. True love is when you pray to be gathered in jannah w/ the one you love. THAT'S TRUE LOVE, and it only comes with halal, after marriage!!
Sisters youu must know that no matter how much he 'loves' you in this dunya, he will hate you 100000× more than that in the akhirah.
YES. HE WILL HATE YOU, he will blame you for your relationship when he will be between the hands of Allah, and he will beg for you to be thrown into the fire instead of him!
Allah says in Qur'an: " All akhillaa ( friends /the lovers who had forbidden relationship) on that day will be foes one to another (they will be like enemies) except AlMuttaqun (the ones who feared allah)". Qur'an 43:67
.
.
.
Is that the kind of love you want? A temporary feeling you get in dunya, a feeling inspired by shaytaan which turn to hate in akhirah?!! THINK ABOUT IT!!!!!!
Source: D R E A M I N G J A N N A H | thanks D.jannah |~~~~

Saturday, 19 September 2015

Redha_Tawakal :(


Allah ya Allah rasa sedih lak arini, lama dah x rasa sedih mcm skrg ni..Kecerian kegembiraan bukan lg menjadi milik ku..Bila aku senyum gelak sibukan diri dgn kerja sebenarnya aku terpaksa lakukan tu semua untuk aku lupa apa yg jadi...Cuba untuk lupa segala masalah sb ia mengganggu emosi aku..Perasaan nk marah x bertempat jejas pergaulan dgn org sekeliling....Td x pasal2 bdk watson kena marah hmm sorry la deh sape suh cari pasal td beli brg bratur nk byr kaunter A,, suh g kaunter B,,pegi B suh g kaunter C???mmg kena laaa...ok lupa kn pasal tu dorg pn dh minta maaf .......

Sebenarnya harini sedih sgt, dekat sebulan da berita sedih ni kadang rasa give up..rasa benci.. rasa dendam pd org yg mengkhianati kepercayaan ku..Persasaan tu kadang dtg membuak2 bila emosi menguasai diri, dgn akal yg waras je kita dapat kawal diri..Marah mmg marah walaupn dpt maaf kn kesalahan org untuk melupakan kesalahan tu sgt ssh. sb aku hanya manusia biasa...Tp bila di fikir kn blk smpai bila nk terus cmni kn..Doa bebanyak sabar kan hati, ikhlas kn segalanya, dan redha dgn ketentuan.

Harini cuti hujung mggu setelah penat bekerja suma org ada plan memasing ada yg rehat kt rumah, kuar nga kwn2, luang ms dgn keluarga bercuti mana2 ke kn...pd yg bujang pegi dating laa  tukn cehhh mesti harini hari happy sedunia...hahaha...Tp aku sebaliknya dlu2 tgu jgk cuti hujung mggu, bahagia rasa sampai x sabar2 tiap2 ari duk bilang ari nk cutiii..Tp sekarang aku fobia nga cuti2 ni...Xde perasaan pn nk cuti rela sibuk dgn kerja..Bosan ya teramat sgtt pastu mula laa nk pikir benda2...Tgk kisah kwn2  len happy je cam xde mslh...Allahu xtahu nk ckp apa sgt sgt sedih dgn nasib diri....

Jangan sedih sedih Allah kn ada :) hanya pada Dia tempat kita mengadu...Dia je faham perasaan kita..Dia juga lah yg bg kekuatan pada kita untuk terus bangkit meniti hari2 mendatang...Bersyukur kita dgn setiap apa yg diberi..Ujian juga tanda kasih sayang Allah pd kita...Saat kita leka dan lalain dgn dunia, Allah timpa ujian supaya kita ingat Dia dan kembali pada fitrah...Perlu ingt tiada kebergantungan kita melainkan Allah...

Bangkit dan terus bangkit dari kegagalan...Pengalaman akn mendewasakan kita, pengalaman juga menjadikan kita lebih matang dan bijak dlm menilai dan membuat keputusan kelak..Berserah dan takawal kpd Allah...

Moga Allah terima taubat kita,
Moga Allah terima ibadat kita,
Moga Allah tuntuni kita ke jalan yg di redhai,
Moga Allah permudahkn segala urusan kita,
Moga Allah damai kn perasaan kita,
Moga Allah limpah nikmat iman dan islam,
Moga Allah kurnia kan rezeki kpd kita,
Moga Allah redha setiap langkah perjalanan kita...














assalamualaikum......


Saturday, 15 August 2015



Every time you cross my mind
..............................................
Hurm.....

I am strong, because i know my weaknesses

I am fearless, because i learnt to recognise,,illusion from real ~~~~~

I am wise, because i learn from my mistakes

I am a love, because i have felt hate
                        &
I can laugh, because i habe know sadness

Redha itu ikhlas 
I believe in Allah :)